Planera ett barnrum

Godkväll!

Lägenheten luktar höstig köttgrytan och det är precis vad det blir till kvällsmat idag. Den ska stå i ugnen mellan 1,5 - 2h, tänkte därför passa på att blogga lite. Har tvättat sista maskinen med barnkläder nu och möblerat om bebisrummet. Innan vi planerade att skaffa barn så kändes en lägenhet med 3 rok på 68 kvadrat, med två balkonger och ett jättestort förråd precis utanför ytterdörren som en stor lägenhet. Nu känns den.. liten. 
Det tredje rummet har alltid varit ett avlastningsrum för saker vi inte vet vad vi ska göra av med, eller för gäster att sova över i när vi har besök, eller för Zelda att sprida ut sina leksaker i.

Nu, med bebis och allt i magen och alla saker man måste ha runt omkring har gjort så att rummet och lägenheten har krymt en aning. Det tredje rummet har ju visserligen alltid varit ett mål att bli ett barnrum, men då visste man inte att man hade så mycket skit runt som man hade samlat på sig, haha.. :) 

Man ska ha spjälsäng, förvaring till bebiskläder och annat som hör till, babygym, skötbord, leksaker.. Ja, allt möjligt. Så förra helgen rensade vi ut massor och gjorde oss av med två byråer och en återstod. Nedan finns en skiss jag har gjort i powerpoint (nybörjare deluxe) om hur rummet ser ut just nu. Men, på byrån står massa lådor med saker vi inte vet vart vi ska ställa och på golvet stor även en fåtölj samt delar av barnvagnen då vi ej har byggt ihop den ännu, så allt är en enda röra egentligen.. 
 
Nu till saken: hur ska man inreda ett bebisrum? Vi vill gärna ha en sänghimmel ovanför spjälsängen och några tavellistor ovanför byrån där man kan sätta dit foton, bokstäver och hänga lite söta  klänningar på galgar och väggdekorer. Men vad gör man med resten av väggarna? Och hur gör man så att det inte blir för mycket, men inte för kalt och så att det inte ekar? Nedan ser ni lite bilder på hur jag tänker att det ska se ut, fast med vår planlösning. Har ni tips och ideér att dela med er? :)

Kram!
 
 
 
Bider lånade från Google.

Kommentera här: