nybakade scones

 
 
Startade dagen med att baka scones. Finns nog inget annat bröd jag älskar mer än scones. Gamla, hederliga, nybakade scones. Inte blev dom billiga i PP (4pp för en, 10pp för tre) och små var dom också. Men dom är väldigt mättande och med rätt pålägg (självklart ska man ha ost och jordgubbssylt) så mättar de magen länge!
 
Till kvällsmat blev det mammas goda kasslergryta som jag gjorde om lite:

537g kassler (fett bortskuret)
1 burk champinjoner
2 dl minifraiche Arla 5%
2,5 dl Milda Mat extra 4%
2 gula lökar
1/2 påse wokade grönsaker
Peppar, vitlök och gurkmeja
 
Skär bort fettet från kasslern och strimla i bitar. Fräs lök och champinjoner, häll i kasslern och sedan grönsakerna. Krydda först med peppar, rör runt och låt grönsakerna bli varma. Häll i minifraiche och rör runt. Låt det puttra, häll sedan i matlagningsgrädden. Låt de koka runt, krydda efter smak och smaka av. Serveras till ris!
 
Fick ihop 7 portioner på denna grytan, så varje portion blev 3PP (hur bra??) ;)
 
Nu blir det dags för film och myskväll! 
 

Kommentera här: